Študija primera

e-Študentski Servis

Ob periodični analizi dogajanja na spletni strani e-Študentskega servisa smo ugotovili, da kljub visoki obiskanosti in relativno dobrih konverzijah še vedno obstajajo rezerve pri optimizaciji uporabniški procesov. Prišli smo do zaključka, da proces lahko še izboljšamo.

Snemanje uporabniške seje
Zajem zaslona uporabnika,
ki išče med prostimi deli

Rešitev

Da bi prepoznali, kje se uporabniki soočajo s težavami, smo uporabili najsodobnejše pristope in orodja za optimizacijo spletnega nastopa, kot je snemanje uporabniških sej in napredna statistika za merjenje posameznih uporabniških interakcij.

Izvedli smo vse tehnične in vsebinske spremembe, potrebne za optimizacijo spletne strani, vključili strukturirane podatke in izboljšali hitrost delovanja.

Z vključitvijo dinamičnih open-graph vsebin smo izboljšali prisotnost na družabnih omrežjih.

Spletno oglaševanje smo optimizirali le na ključne besede, ki prinašajo največ konverzij.

Prepoznavanje ovir

Na izbranih delih spletnega mesta smo posneli aktivnosti uporabnikov, jih analizirali in prepoznali ovire. Na tej osnovi smo izboljšali uporabniško izkušnjo na postopku včlanitve, iskalniku prostih del ter v e-Poslovalnici.

Heat map
Vizualni pregled uporabe
posamezne funkcionalnosti

Rezultati

Izboljšali smo prisotnost spletnega mesta na najpomembnejših ključnih besedah v iskalniku ter optimizirali objavljenje vsebin na Facebook-u.

Bistveno smo izboljšali oceno hitrosti delovanja Google Page speed insights iz 47/62 (mobile / desktop), na 65/84.

Na obrazcu postani član smo zmanjšali stopnjo zapustitve strani za 15%, uporabniki pa 10% hitreje izpolnijo obrazec.

Optimizacija se nikoli zares ne konča. Na spletnem mestu že izvajamo ponovna snemanja uporabnikov na podlagi katerih se bodo izvajale nadaljnje izboljšave uporabniške izkušnje s ciljemi zboljšanja konverzij.

Načrti? Ideje? Pogovorimo se!
Ustvarimo skupaj novo zgodbo.

Kontakt

Intersport Spletna trgovina

Največja veriga prodajaln s športno opremo na svetu je prisotna tudi na slovenskem spletu. S pomočjo naprednih orodij za spletno trgovanje smo Intersportu omogočili enotno upravljanje izdelkov, večkanalnost in izvajanje različnih oblik promocijskih aktivnosti. Več o projektu.

Nicelabel Spletno mesto

NiceLabel je v svetovnem merilu vodilna znamka namenske programske opreme za tiskanje črtnih kod. Ker je spletno mesto NiceLabel bolj prepoznavno od lokalnih partnerjev, so se v podjetju odločili, da svojo spletno mesto izkoristijo kot prodajni kanal. Več o projektu.

Tušmobil Spletna trgovina

Tušmobilu smo kot prvemu mobilnemu ponudniki v Sloveniji omogočili sklepanje naročniških razmerij preko spleta. Poleg nakupa vseh možnih mobilnih naprav smo podprli več kot 90 možnih scenarijev za različne profile uporabnikov. Več o projektu.