Prodajna mesta in spletna trgovina

Dva kanala, ena rešitev

40.000 izdelkov
30 prodajnih mest
0 izgubljenih prodajnih priložnosti

Dva kanala, ena rešitev

Upravljanje izdelkov

Kakovostni opisi - predpogoj za nakup

Kupci se vedno temeljito prepričajo, kaj kupujejo. V poslovalnici ponavadi priskoči na pomoč prodajalka ali prodajalec, na spletu pa to ni mogoče. In če je kupec v dvomih, bo raje kliknil h konkurenci. Točni, izčrpni in aktualni podatki o izdelkih so zato sestavni del uporabniške izkušnje in predpogoj, če želimo karkoli prodati.

Credo PIM, rešitev za upravljanje z informacijami o izdelkih (PIM = Product Information Management), je zato pomemben člen v procesu Intersportove spletne prodaje. Credo PIM je centralen vir podatkov in omogoča enoten pogled na prodajni asortiman, ne glede na to, ali kupci brskajo po tiskanem katalogu, kupujejo na spletni strani, ali preko mobilnika. Intersport jih vedno nagovarja z enotnimi podatki.


Večkanalnost

Kako tudi v poslovalnici prodati več?

Poznate občutek razočaranja, ko ste v trgovini naleteli na prav takšno jakno kot ste si želeli, a je zmanjakalo prav vaše številke? V Intersportovih trgovinah to poslej ni več ovira.

Prodajalka vam lahko s pomočjo spletne trgovine priskoči na pomoč. Preko tabličnega računalnika se prijavi v trgovino. Ker ima kot poslovni uporabnik vpogled v zaloge po posameznih poslovalnicah, lahko izbrani izdelek v vaši velikosti naroči v izbrano poslovalnico ali pa vam jo - po želji - pošlje na dom. Zadovoljstvo je obojestransko - kupec je dobil, kar je želel, Intersport pa vnovčil na videz izgubljeno prodajno priložnost.


Promocijske aktivnosti

Število in oblike promocij niso ovira

Kupcem v spletni trgovini je potrebno zagotoviti vsaj enako ugodne pogoje nakupa kot veljajo v poslovalnicah. V praksi to pomeni, da je bilo potrebno zapleten sistem promocij, ki velja v prodajalnah, preslikati na splet, poleg tega pa zagotoviti možnost dodatnih, tipično spletnih promocij (npr. Facebook promocije).

Razvili smo zapleten sistem promocij, ki sledi že utečenim Intersportovim pravilom, katere promocije se seštevajo, katere medsebojno izključujejo, itd.

Zmogljivo uredniško orodje IBM-ove platforme WebSphere Commerce Intersportovim urednikom omogoča, da oblikujejo segmentne skupine na osnovi statičnih (npr. kraj prebivališča) ali dinamičnih podatkov o kupcih (čas od zadnjega nakupa, vsebina košarice, itd.), zanje oblikujejo posebne promocijske ponudbe in tako pospešujejo prodajo tako v spletni trgovini, kot tudi na prodajnih mestih.

Želite učinkovito spletno trgovino?

Kontaktirajte nas

Mercator Spletna trgovina

Mercator

M Tehnika je uspešen trgovec s tehničnim blagom, gradbenim materialom in pohištvom. Na natečaju se je odločil za Creatimov sistem za spletno trgovanje, zlasti zaradi vnaprej pripravljenih promocijskih orodij, stroškovne konkurenčnosti in fleksibilnosti ponujenih rešitev. Več o projektu.

Tušmobil Spletna trgovina

Tušmobil

Tušmobilu smo kot prvemu mobilnemu ponudniki v Sloveniji omogočili sklepanje naročniških razmerij preko spleta. Poleg nakupa vseh možnih mobilnih naprav smo podprli več kot 90 možnih scenarijev za različne profile uporabnikov. Več o projektu.

ExtraLux Trgovanje med podjetji b2b

ExtraLux

Kako prodati več, zagotoviti boljšo storitev in hkrati znižati stroške? V ExtraLuxu, enemu večjih slovenskih trgovcev s pisarniško opremo, so prišli na idejo, da bi strankam potrebščine dobavljali na zalogo, pri čemer bi obračunavali samo dejansko porabo. Več o projektu.