Izziv

Kako vključiti partnerje v proces e-trgovanja in jih motivirati k prodaji prav vašega izdelka?

NiceLabel je v svetovnem merilu vodilna znamka namenske programske opreme za tiskanje črtnih kod.

Matično podjetje skrbi za razvoj, prodaja pa poteka preko partnerske mreže po vsem svetu.

Ker je spletno mesto NiceLabel bolj prepoznavno od lokalnih partnerjev, so se v podjetju odločili, da svojo spletno mesto izkoristijo kot prodajni kanal.

Neposreden pristop v sistemih prodaje prek kanala je tvegan, saj pomeni odžiranje zaslužka obstoječim partnerjem in zastopnikom.

Rešitev je poslovni model, kjer matično podjetje spletno trgovanje zgolj omogoča, končna e-prodaja pa je vedno speljana preko partnerja.

Creatimu so zaupali nalogo predelave spletnega mesta www.nicelabel.com v e-prodajni portal.

Cilji naročnika:

  1. Uvedba e-prodaje kot novega prodajnega kanala
  2. Izboljšanje sodelovanja z obstoječimi partnerji
  3. Konkurenčna prednost pri pridobivanju novih partnerjev

Rešitev

V Creatimu smo razvili sistem spletne prodaje, ki samodejno prepoznava različne tipe obiskovalcev in jim postreže s personaliziranimi vsebinami glede na njihove preference, lokacijo in preteklo vedenje.

Vsak obiskovalec je – glede na lokacijo in vir obiska – dodeljen določenemu partnerju, ki mu izdelek tudi proda.

V ozadju poteka obdelava podatkov o obiskovalcih in avtomatizirano trženje.

www.nicelabel.com

Rezultati

Na testnem trgu (Velika Britanija) se je celotna prodaja programske opreme NiceLabel več kot podvojila.

Pomembneje, paket spletnih storitev, ki jih nudi spletno mesto, je povečalo tudi zadovoljstvo partnerjev prek vseh pričakovanj.

Partnerji, vključeni v testiranje spletne platforme, so poleg spletne prodaje vidno povečali prodajo iz lastnih lokalnih aktivnosti.

Integracija naprednih orodij za upravljanje s povpraševanji, usmerjanje prometa in prikaz vsebin, ki se prilagajajo posameznemu uporabniku, je bila velik izziv. Creatim se je izkazal kot zanesljiv partner, s katerim smo najsodobnejše spletne rešitve prilagodili našim edinstvenim potrebam in okolju.
- NiceLabel

Si tudi vi želite podobno rešitev?

Kontakt

AMZS spletno mesto

AMZS ima jasen cilj: povečanje članstva. Del te strategije je tudi spletna stran, saj je postalo iskanje prometnih informacij na internetu sestavni del sodobne vozniške izkušnje. Več o projektu.

Intersport Spletna trgovina

Največja veriga prodajaln s športno opremo na svetu je prisotna tudi na slovenskem spletu. S pomočjo naprednih orodij za spletno trgovanje smo Intersportu omogočili enotno upravljanje izdelkov, večkanalnost in izvajanje različnih oblik promocijskih aktivnosti. Več o projektu.

Tušmobil spletna trgovina

Tušmobilu smo kot prvemu mobilnemu ponudniki v Sloveniji omogočili sklepanje naročniških razmerij preko spleta. Poleg nakupa vseh možnih mobilnih naprav smo podprli več kot 90 možnih scenarijev za različne profile uporabnikov. Več o projektu.