Postavite digitalno poslovanje na trdno osnovo

Creatim vam lahko pomaga pri zasnovi in izvedbi spletnih projektov
in spletnih trgovin.

Zasnova

Preveč ohlapno opredeljeni cilji vodijo v kasnejša razočaranja, dodatne stroške in konflikte z izvajalcem. Na osnovi funcionalne specifikacije boste bistveno laže opredelili čas izvedbe in ceno projekta, ali pa oblikovali povpraševanje in izbrali najprimernejšega izvajalca.

Creatim vam lahko pomaga

 • analizirati obstoječe stanje
 • začrtati informacijsko arhitekturo
 • izbrati najprimernejšo tehnologijo
 • opredeliti uporabniške zahteve in začrtati scenarije
 • določiti najprimernejše metode za njihovo implementacijo
 • oblikovati žični model (wireframing) bodoče uporabniške izkušnje
 • izdelati funkcionalno-tehnično specifikacijo

Izvedba

Razvoj projektov v Creatimu poteka po agilni metodologiji. Vsi deležniki imajo vpogled v aktualno stanje projekta, zato se lahko hitro odzovemo na morebitne spremembe ali težave in jih sproti rešujemo.

Za to uporabljamo orodja in metode kot so:

 • Fortask - Creatimov ticketing sistem
 • Periodična poročila o stanju na projektu
 • Kontrola kvalitete in avtomatično testiranje (Selenium)
 • verzioniranje in revizija kode v skladu z dobrimi praksami.

Naše rešitve za velika podjetja temeljijo na Java tehnologiji oz. enterprise platformah kot sta IBM WebSphere Commerce in SAP hybris. Za potrebe naročnikov, ki ne želijo vlagati v licenčne rešitve, hkrati pa potrebujejo visoko stopnjo prilagoditev in integracij, smo po vzoru enterprise rešitev razvili Credo, Creatimovo platformo za spletno poslovanje.

Enterprise rešitve

Več

Credo rešitev

Več

Storitve v oblaku

Več

Enterprise rešitve

Enterprise rešitve, kot sta IBM WebSphere Commerce in SAP hybris, so primerne za večje spletne trgovine in za podjetja s kompleksnim informacijskim okoljem. Opremljena so z bogatim naborom uredniških orodij, ki omogočajo učinkovito in samostojno delo večjih uredniških ekip.

Tehnična robustnost

V enterprise spletnih trgovinah, se vsak dan po svetu pretakajo transakcije v milijardah evrov. Skalabilna koda in vrsta varnostnih kompoment trgovcem zagotavlja miren spanec tudi pri ekstremnih obremenitvah ob razprodajah na vrhuncu sezone.

Odprta arhitektura

Enterprise rešitve imajo že v osnovi vrsto zelo naprednih orodij (npr. personalizirano trženje), a hkrati puščajo prostor za razvoj specifičnih funkcij, s katerimi se končna rešitev popolnoma prilagodi zahtevam naročnika.

Poslovna varnost

Ker je koda standardizirana in izčrpno dokumentirana, za razvoj in podporo pa skrbi ugledno mednarodno podjetje (IBM ali SAP), je odvisnost lastnika rešitve od izvajalca (implementatorja) relativno majhna.

Načrten razvoj

Razvoj se prilagaja najnovejšim trendom na področju spletnega trgovanja. Implementacija novih funkcij je skrbno načrtovana tako, da ne ogroža tekočega poslovanja ali pa obstoječih rešitev iz prešnjih verzij sistema.

Večkanalnost

Centralna podatkovna baza, prilagodljivost različnim napravam in povezljivost z družabnimi mediji omogoča prodajalcu enoten vpogled v aktivnosti kupca in obratno - kupec ima enotno izkušnjo z blagovno znamko prodajalca, ne glede na izbrani kanal.

Operativna učinkovitost

Vrsta naprednih orodij spletnim urednikom omogoča, da brez podpore informatikov opravijo večino operativnih nalog (izvjajajo promocijske akcije, segmentacijo, optimizirajo rezultate iskanja, upravljajo z uporabniki) in se hitro odzovejo na tržne priložnosti.

IBM WebSphere Commerce

IBM WebSphere Commerce je pred leti botroval naši odločitvi za strateško usmeritev na področje spletnega trgovanja, saj omogoča učinkovito delo s kupci, tako s poslovnimi partnerji v prodajnem kanalu kot s potrošniki v spletni trgovini. Zato smo se tudi odločili, da jo uporabimo kot osnovo naše infrastrukture gostovanja v oblaku.

IBM WebSphere Commerce je osnovni gradnik širše IBM-ove iniciative imenovane Smarter Commerce, ki se ne omejuje zgolj na spletno trgovanje. Podjetjem omogoča hitrejše prilagajanje pogojem digitalne ekonomije.
Creatimova razvojna ekipa je certificirana za razvoj rešitev na podlagi IBM WebSphere commerce.

Več na www.ibm.si

SAP hybris

Prednost platforme SAP hybris je v njeni celovitosti. Na eni platformi, ki je že v temeljih pripravljena na večkanalno poslovanje, je dejansko možno urejati vse, od zalog in logistike do podatkov o izdelkih in seveda vseh procesov spletnega trgovanja. Podjetje hybris je bilo ustanovljeno leta 1997, pred nekaj leti pa ga je kučil SAP.

Pri hybrisu izhajajo iz dejstva, da vsako sodobno podjetje, pa naj prodaja poslovnim partnerjem ali potrošnikom, potrebuje celovit pregled nad svojimi strankami, izdelki in naročili. Po drugi strani tudi kupci pričakujejo celovito predstavitev podjetja in njegove ponudbe. In prav tu pride do izraza Hybrisov sodoben sistem za upravljanje podatkov o izdelkih (Master Data Management – MDM), ki omogoča ….trgovanju preko vseh razpoložljivih kanalov.

Več na www.hybris.com

Credo je družina rešitev v oblaku

Omogoča celovito upravljanje poslovnih procesov z enim uredniškim orodjem.
Je plod večletnega razvoja, katerega cilj je bila optimizacija poslovnih (uredniških) procesov in možnost oblikovanja vitkih digitalnih rešitev.

S Credom lahko z enega mesta upravljate eno ali več področij digitalnega poslovanja:

Oba modula sta integrirana v isti uredniški vmesnik.
Del družine Credo je tudi Credo PIM, rešitev za upravljanje informacij o izdelkih.

 

V čem se Credo razlikuje od standardnih uredniških orodij?

Hitrost

Za razliko od popularnih “one fits all” uredniških orodij je Credo prilagojen specifičnim potrebam podjetja. Funkcij, ki jih podjetje ne potrebuje (a so pri standardnih rešitvah vseeno del paketa) enostavno ni, posledično aplikacija deluje hitro in bolj zanesljivo.

Prilagodljivost

Credovo modularno zasnovano jedro omogoča dodajanje novih, posebej za določeno podjetje razvitih funkcionalnosti ter integracijo z različnimi zalednimi sistemi in zunanjimi ponudniki spletnih storitev.

Cenejše vzdrževanje in razvoj

Zaradi modularne zasnove so nadgradnje enostavnejše, razvoj pa bolj pregleden. Ker kodo prenesemo na naročnika, lahko naročnik za razvoj in vzdrževanje skrbi sam (če ima ekipo, ki obvlada PHP tehnologijo).

Varnost

Pri standardnih odprtokodnih orodjih je koda javno znana, kar je zelo priročno za heckerje - če poznaš celotno kodo, je toliko laže vdreti v sistem. Koda pri Credu ni javno dostopna, pozna jo le Creatim in njegovi naročniki, zato je vdor v sistem bistveno težji.

Symfony PHP

Credo je razvit na Symfony PHP, ki je z več kot 300.00 razvijalci po vsem svetu idealna platforma za razvoj spletnih aplikacij, zahtevnejših spletnih mest in po meri oblikovanih spletnih trgovin.

Zmogljivost

Symfony PHP se zgleduje zlasti po Javini platformi Spring, zato tudi po preformansah prav nič ne zaostaja za rešitvami, razvitimi v Javi. Spletne strani Facebooka, Wikipedije ali Yahoo so dokaz, da lahko tudi PHP tehnologija, podobno kot Java, prenese izjemne obremenitve.

Storitve v oblaku

Zakaj bi si delali stroške s tehnologijo?

Izkoristite priložnosti, ki jih ponuja poslovanje digitalna ekonomija.

Storitev gostovanja je namenjena Creatimovim strankam oz. rešitvam, razvitim na osnovi platform Credo® in IBM WebSphere Commerce®.

Creatim zagotavlja vse, kar je potrebno za nemoteno obratovanje spletne strani, aplikacije ali pa spletne trgovine. Creatimova infrastruktura se nahaja v varovanem informacijskem centru (kolokacija) pod stalnim nadzorom strokovnjakov. Naši strežniki so povezani neposredno v hrbtenico slovenskega internetnega omrežja, kar omogoča maksimalno pretočnost in učinkovitost delovanja.

Creatim zagotavlja:

 • razpoložljivost sistema 99,9%,
 • redno vzdrževanje,
 • proaktivno spremljanje delovanja sistema,
 • enostavno razširitev kapacitet,
 • odzivnost po dogovoru,
 • varnostne kopije.

Zaupajo nam ugledna podjetja kot so Intersport, AMZS, ExtraLux, Moja Zaposlitev, NiceLabel, Domel, NLB Vita, NLB Skladi, Mladinska knjiga trgovina, Slovenske železnice in številna druga.