Raziskovanje uporabnikov

Ponudite prave odgovore pravim ljudem

Persone so fiktivne osebe, ki poosebljajo vaše tipične uporabnike. Z raziskavo ugotovimo, kaj jih motivira in, kar je še pomembneje, kakšni pomisleki jim rojijo po glavi, ko se odločajo za nakup. 

Proces oblikovanja person

Ko enkrat veste, kakšna so pričakovanja vaših kupcev, lahko to vedenje uporabite v najrazličnejših marketinških iniciativah, kot so zasnova spletne strani, vsebinski marketing ali oglaševanje. Te dejavnosti niso nujno omejene na splet. Predvsem pa nehajte zapravljati denar v upanju, da boste slučajno naleteli na potencialnega kupca.

Pregled statističnih podatkov

Prvi korak pri razumevanju vaših uporabnikov je analiza spletne statistike in preučitev tipičnih vzorcev uporabe vaše spletne strani.

Kvantitativna in kvalitativna analiza

Anketiranje zaposlenih, ki imajo neposreden stik z uporabniki (prodajniki, klicni center) in pogovori s predstavniki uporabnikov, ki jih nagovarjamo.

Načrtovanje nakupne poti

Oblikovanje person s pripadajočimi demografskimi podatki, psihološkim profilom in drugimi dejavniki, ki vplivajo na nakupno odločitev.

Določanje ključnih vsebin

Določitev najprimernejših vsebin glede na pričakovanja uporabnikov v posamezni fazi prodajnega ciklusa.

Celoten proces traja približno dva do tri tedne

Ugotovitve raziskave vam bomo predstavili v obliki poročila z namenom, da bolje razumete svoje uporabnike, pa tudi omejitve vaše spletne strani glede na njihova pričakovanja. Na ta način boste lahko bolje usmerjali bodoči razvoj spletne strani in bolj smotrno porabili denar za marketing.

Čas za oblikovanje person? Oglasite se!

Študije primerov

#RaziskovanjeUporabnikov

SKB

Uporabniška izkušnja v banki
SKB

Kaj pa vaš spletni nastop?

Si predstavljajte, da bi vaše konverzije poskočile, zadovoljstvo kupcev pa naraslo? Kaj bi to pomenilo za vaš posel?

Pogovorimo se

Načrti? Ideje?
Pogovorimo se!

Ustvarimo skupaj novo zgodbo.

Kontaktirajte nas