Celtra - Creatim case study

Kako uspešno izpeljati optimizacijo globalne marketinške kampanje?

Celtra

Katere storitve smo vključili v ta projekt?

 • Optimizacija kampanje
 • Globalno oglaševanje
 • Projektno vodenje
 • Oblikovanje uporabniške izkušnje
 • Integracija Hubspota
 • Vzdrževanje in podpora

Naročnik

Celtra je eno izmed najhitreje rastočih podjetij v svetu spletnega oglaševanja. Zaupa ji več kot 5.000 blagovnih znamk po vsem svetu, med njimi Uber, Netflix, Coca Cola, AT&T, Kraft, P&G in Nike. Celtra oglaševalcem pomaga, da ostanejo v koraku s časom, kar se tiče spletnega oglaševanja. Nudijo jim različne načine oglaševanja glede na regije, jezikovne različice, digitalne kanale in ostale potrebe, ne da bi bila pri tem na udaru kakovost ali pa hitrost vsebine. 

Celtra deluje in ima kupce po vsem svetu. Pred kratkim so se odločili, da bodo nagovorili izbran nabor oglaševalcev in jim na čim bolj inovativen način poskušali predstaviti njihovo SaaS rešitev.

Prvi cilj je bil povečanje ozaveščenosti in prepoznavnosti na ciljnem trgu ter pritegnitev pozornosti potencialnih strank.

Izziv

Celtra je skozi čas vzpostavila izrazito spletno prisotnost z jasno opredeljenimi personami in ciljnimi kupci. Podjetje je proračun namenilo za spletno oglaševanje - vendar niso imeli ustreznega nadzora nad vsemi različnimi digitalnimi kanali ter vzpostavljene analitike, kar je na koncu onemogočilo merjenje konverzij. Ker so se tega zavedali, so se odločili za implementacijo CRM sistema Hubspot za lažje sledenje, enostavnejšo organizacijo in bolj učinkovito upravljanje oz. nadzorovanje kampanj.

Njihov naslednji projekt je bila globalna kampanja s fokusom zbiranja potencialnih strank na podlagi obsežnega poročila Forrester raziskave, ki je temeljila na Celtrini kreativni avtomatizaciji oglaševalskih procesov. Celtra je z omenjenim poročilom želela vzbuditi zanimanje potencialnih strank in jim predstaviti poročilo Forrester raziskave.

Creatim in Celtra - Optimizacija oglasevalske kampanje

Interna ekipa marketinga v podjetju Celtra je v prvem koraku vzpostavila ključne elemente kampanje.

 1. Definirali so ključne KPI-je.
 2. Definirali so ključne persone.
 3. Oblikovali so vsebino in način komunikacije.

V drugem koraku pa so se oglasili v Creatimu. Creatim je Celtri pomagal z integracijo CRM orodja Hubspot, vzpostavitvijo oglasnih kampanj ter nastavitvami analitike za ustrezno merjenje učinkovitosti kampanje.

Pristop

Vloga Creatima ni bila povsem tipična glede na dosedanje izkušnje vodenja podobnih projektov. Creatim je deloval kot podaljšana roka Celtrine interne ekipe marketinga, kjer smo se osredotočili na naslednje aktivnosti: 

Kljub temu, da so bile naloge razdeljene med interno ekipo Celtre in Creatimom, je bil skupen trud z obeh strani tisto, kar je na koncu prineslo rezultate. V skladu s postavljenimi smernicami je Creatim preoblikoval spletno mesto Celtre, ekipa Celtre pa je izdelala pristajalne strani, ki so bili po predlogih izboljšav s Creatima dokončno optimizirane. Creatim je bil zadolžen predvsem za zgornji del prodajnega lijaka, medtem ko je bila Celtra zadolžena za spodnji del lijaka oz. filtriranje MQL in SQL lead-ov. 

Med oglasno kampanjo se je ekipa Creatima odlično povezala z interno marketinško ekipo Celtre.

Rešitev

Za Creatim je bila Forrester kampanja odlična priložnost, da pokaže svoje marketinške izkušnje s področja inbound marketinga. Ko smo razumeli, katero ciljno skupino moramo pritegniti, smo pripravili strategijo za naslednje elemente kampanje:

 • mapiranje vsebine,
 • družbena omrežja,
 • SEO optimizacija,
 • upravljanje večkanalne kampanje. 

Nato smo vzpostavili meritve ključnih dejavnikov kampanje v CRM orodju Hubspot in spletni analitiki Google Analytics, da smo lahko sledili vsem postavljenim KPI-jem. 

Dobro definirana vsebinska strategija je premikala potencialne stranke navzdol po prodajnem lijaku, kar je poenostavilo procese ekipi Celtre za lažje filtriranje in grajenje MQL in SQL baze.

Rezultati

Implementacija orodja Hubspot se je izkazala kot izredno učinkovita, predvsem zaradi preglednosti celotnega Celtrinega sistema marketinga in prodaje. Ustvarjanje kampanj je zato postalo veliko lažje in enostavnejše. Hubspot je obenem zagotovil tudi potrebna orodja za pregled e-pošte, organizacijo objav družbenih omrežjih, kreiranje različnih obrazcev na spletnem mestu in ostalo. 

Forrester kampanja je izpolnila in dosegla vse zastavljene cilje. Že s prvim mesecem delovanja pa je kampanja dosegla 16,67% konverzije in hitro presegla ciljno število kvalificiranih potencialnih strank. 

V zadnjih mesecih smo razširili oglaševanje tudi na družbena omrežja, kar je privedlo do še več novih potencialnih strank, predvsem na omrežju Linkedin. Plačljive objave na družbenih omrežjih pa so bile, sodeč po Hubspotu tudi najuspešnejši vir pridobitve potencialnih strank.

Z vsemi oglaševalskimi kampanjami se je število lead-ov v primerjavi z letom 2019, v 2020 povečalo za več kot 50%.

Kaj pa vaš spletni nastop?

Si predstavljajte, da bi vaše konverzije poskočile, zadovoljstvo kupcev pa naraslo? Kaj bi to pomenilo za vaš posel?

Pogovorimo se