Kje v Sloveniji nastaja kakovostna uporabniška izkušnja?

Kje v Sloveniji nastaja kakovostna uporabniška izkušnja?

Andrej
Andrej Objavljeno 30. 09. 2020
Kje v Sloveniji nastaja kakovostna uporabniška izkušnja?

Kaj povezuje nagrajene projekte? 

Za vse tiste, ki mislite, da v Šenčurju uspeva samo krompir: ne bo držalo. Uspeva tudi dobra uporabniška izkušnja. In tako je Creatim po letošnjem finalu za najboljšo uporabniško izkušnjo UX Awards v Berlinu tudi na Websiju 2020 požel kar nekaj nagrad. 

Nagrajeni projekti so tematsko zelo različni: spletni kalkulator, lead-gen akcija, spletno tekmovanje, intranet... A vsa ta različnost ima skupni imenovalec: uporabniško izkušnjo. Kar potrjuje našo tezo, da lahko s kakovostno uporabniško izkušnjo izboljšamo učinkovitost vsakega spletnega projekta, če se le dovolj poglobimo v zahteve uporabnikov.

Creatim orje digitalne brazde že dve desetletji. V tem času smo izoblikovali preverjeno metodologijo za načrtovanje uporabniške izkušnje.  Gre za dinamičen proces, ki se tudi po objavi nikoli zares ne zaključi. Pri Slovenski turistični organizaciji, Celtri, SKB, AMZS in Vita življenjski zavarovalnici se tega še kako zavedajo. Brez naročnikov, ki razumejo naše delo, ni uspeha, naj se naša ekipa še tako trudi. Ob tej priliki bi se jim radi zahvalili za zaupanje in za priložnost, da smo lahko pokazali UX mišice. 

Naj vam nagrajene projekte na kratko predstavimo:

Intranet | Fraport Slovenija 

Websi-blog final

Kako doseči, da bo osrednje komunikacijsko orodje družbe res gonilo pretoka informacij, ali drugače povedano, kakšen intranet si zaposleni želijo? Očitno takšnega, ki posnema načine komunikacije, ki so jih že navajeni z družabnih omrežij. Družbeni Intranet je zato "the name of the game". 

Več o samem projektu si lahko preberete na študiji primera: https://www.creatim.com/studije-primerov/fraport 

Fraport - websi

Kalkulator za izračun pokojnine | Vita življenska 

Websi-blog final

Kalkulator za izračun pokojnine je namenjen uporabnikom, ki bi si želeli izračunati informativno višino pokojnine po trenutno veljavni zakonodaji. Osnovna izhodišča za izračun so pripravili v Viti, idejo pa smo razvili skupaj. Več o samem projektu si lahko ogledate na naslednji spletni strani: 

https://www.zav-vita.si/kalkulator-za-pokojnino 

Vita - websi nagrada

Identifikacija prodajnih priložnosti | Celtra

Websi-blog final

Podjetje Celtra je razvilo novo digitalno platformo za optimizacijo kreativnega procesa agencijah. Težava je bila nizka stopnja zavedanja med ciljnimi kupci. Na problem neučinkovitega kreativnega procesa je opozorila tudi raziskava svetovalne družbe Forrester, kar je bilo dobrodošlo izhodišče za zasnovo akcije, katere cilj je bila konverzija na spletni strani naročnika. 

Več o samem projektu si lahko preberete na študiji primera podjetja Celtra

Celtra Websi nagrada

Najboljši za volanom | AMZS

Websi-blog final

Akcijo so si jo zamislili pri AMZS, letos pa se je za naslov najboljšega za volanom potegovalo kar 4500 mladih. Prvi del tekmovanja se odvija preko spleta, za kar skrbi Creatim. Verjamemo, da prijetna uporabniška izkušnja pomembno prispeva k živahnemu spletnemu dogajanju.

AMZS - Websi nagrada

Več o samem projektu si lahko ogledate na naslednji spletni strani: https://www.amzs.si/najboljsi-za-volanom 

Vsaka uporabniška izkušnja je zgodba zase

Vsak projekt, ki se ga lotimo v Creatimu, je zgodba zase. Vsi pa se vrtijo okrog uporabnikov in raziskovanja dejavnikov, ki vplivajo na njihove odločitve. Saj veste - srečni uporabniki, srečni naročniki:)

 

Se vam zdi, da bi lahko iz vašega spletnega nastopa iztržili več? Oglejte si, kako vam lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo.

Lahko pa se preprosto oglasite  na skodelico praženega krompirja!