Nominacija za najboljšo uporabniško izkušnjo - UX Design Awards 2020

Nominacija za najboljšo uporabniško izkušnjo - UX Design Awards 2020

Andrej
Andrej Objavljeno 13. 07. 2020
Nominacija za najboljšo uporabniško izkušnjo - UX Design Awards 2020

Spletni portal Slovenske turistične organizacije (STO) www.slovenia.info se je uvrstil v krog favoritov na  prestižnem tekmovanju za najboljšo uporabniško izkušnjo UX Design Awards, ki vsako leto poteka v Berlinu. Letos na tekmovanju sodeluje rekordno število udeležencev iz 34 držav.

 

Oglejte si video predstavitev

Za začetek si oglejte predstavitveni video posnetek za prestižno nominacijo spletnega portala www.slovenia.info v sklopu UX Design Awards, ki vsako leto poteka v Berlinu. 


 

O portalu Slovenia.info

Izhodiščni portal smo zasnovali v Creatimu. Od takrat je razvoj uporabniške izkušnje skupno delo Creatima in naročnika - Slovenske turistične organizacije.  

Uporabniška izkušnja namreč ni zgolj to, kar vidimo na ekranu. V predstavitev ponudbe na spletu je vključeno celotno slovensko turistično gospodarstvo in ravno v tem je ključ do uspeha. Spletna stran je zgolj vrh ledene gore, pod katero se skrivajo leta potrpežljivega dela spletne ekipe Slovenske Turistične Organizacije, ki z načrtnim uredniškim pristopom skrbi za vedno nove vsebine in ponudnike turističnih storitev usposablja za pripravo privlačnih ponudb, ki bogatijo vsebino portala. 

ux-design-awards-2020-nominated-rgb-black-fix600x338

 

Splet kot demokratičen medij

“Splet je demokratičnen medij. S kakovostno uporabniško izkušnjo lahko tudi manjši igralci preglasijo veliko večje konkurente”, je povedal Gorazd Murnik, vodja uporabniške izkušnje v Creatimu. “To je še zlasti pomembno v času Covid-19 - moramo se potruditi, da Slovenija ostane trdno v zavesti bodočih gostov.”

slovenia info - cover

 

Skrbno načrtovana pot uporabnika

Pomembno je, da je ponudba privlačno in pregledno predstavljena in da vsaka vsebina že vabi k obisku naslednje. Zato se na portalu uporabniki zadržujejo dlje in si ogledajo več vsebin kot pri konkurenčnih destinacijah. Pri načrtovanju bodočega obiska Slovenije si lahko pomagajo z vrsto uporabnih orodij za shranjevanje priljubljenih krajev, nočitev in znamentosti. S tem se veča možnost, da se bodo nekoč res odločili za obisk. 

Vse to pa od razvojne ekipe terja veliko načrtovanja, stalnega testiranja in iskanja vedno novih inovativnih prijemov. Bitka za goste se začne na spletu in v času epidemije je ta še posebej huda. A Slovenija je na ta izziv dobro pripravljena. 

Avtor naslovne slike: Tomo Jeseničnik