Planica 2023 - Creatim case study

Uradna spletna stran

Planica 2023

Spletna stran Planica 2023 je zasnovana kot digitalno informacijsko vozlišče, integrirano s številnimi zunanjimi servisi, ki selektivno informirajo posamezne deležnike in jim pomagajo pri izvrševanju opravil. Tehniča zasnova omogoča, da stran prenese velike obremenitve npr. ob finalnih tekmah, ko se pričakuje obisk več sto tisoč uporabnikov hkrati. Več o projektu

Letošnje svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah v Planici je največji športni dogodek v Sloveniji. Poleg tekmovalcev, podpornih ekip in organizacijskega osebja se pričkuje, da bo dogodek obiskalo preko stotisoč športnih navdušencev, še več jih bo tekmovanja spremljalo na daljavo. V organizacijo prvenstva je vključeno preko tisoč ljudi.

Uradna stran prvenstva mora vsem udeležencem zagotoviti relevantne infromacije.  S tem prispeva k prijetni izkušnji uporabnikov in nemotenem poteku prvenstva. 

Spletna stran je zato zasnovana kot digitalno informacijsko vozlišče, integrirano s številnimi zunanjimi servisi, ki selektivno informirajo posamezne deležnike in jim pomagajo pri izvrševanju njihovih nalog na dogodku. Obiskovalci dobijo informacije o možnostih nastanitve, nakuču vstopnic in prevozu do prizorišča, spletna stran jim omogoča pregled nad dogajanjem in rezultati tekmovanj. 

Novinarjem je na voljo digitalno medijsko središče, kjer si lahko urdijo akreditacijo in dostopajo do medijskih vsebin. V času priprave prvenstva je spletna stran služila za organizacijo pripravljalnih ekip. 

Pomemben del uporabniške izkušnje so seveda performanse. Spletna stran je zasnovana tako, da prenese velike obremenitve npr. ob finalnih tekmah, ko se pričakuje obisk več sto tisoč uporabnikov hkrati.

Kaj pa vaš spletni nastop?

Si predstavljajte, da bi vaše konverzije poskočile, zadovoljstvo kupcev pa naraslo? Kaj bi to pomenilo za vaš posel?

Pogovorimo se