Izziv

Kako prodati več, zagotoviti boljšo storitev in hkrati znižati stroške?

Na pisarniške potrebščine se ponavadi spomnimo takrat, ko jih zmanjka. Enostavno pričakujemo, da so vedno pri roki. A kako to doseči v praksi?

V ExtraLuxu, enemu večjih slovenskih trgovcev s pisarniško opremo, so prišli na idejo, da bi strankam potrebščine dobavljali na zalogo, pri čemer bi obračunavali samo dejansko porabo. A takšen načrt je izvedljiv le z ustrezno informacijsko podporo.

Nalogo so zaupali Creatimu.

Samopostrežni sistem, ki koristi vsem

Vsak kupec sam upravlja z izbranimi izdelki in sporoča mesečno porabo, ki je podlaga za mesečni obračun.

Na ta način kupcu potrebščin nikoli ne zmanjka, EkstraLux pa prihrani pri stroških dostave, saj je bistveno manj nepredvidenih poti, ko stranki zmanjka te ali one potrebščine. Sedaj zadostuje, da vsakemu naročniku enkrat mesečno dopolni zalogo. Dobava je bolj načrtovana in optimizirana, kupci pa bolj zadovoljni.

Odzivno oblikovanje

ExtraLuxovi kupci najlaže preverjajo stanje svojih zalog s tablico v roki. Spletna stran je zato zasnovana na principih odzivnega oblikovanja. Uporabniški vmesnik zazna, na kakšni napravi se prikazuje in vsebino samodejno prilagodi dimenzijam zaslona.

Napredni iskalnik

Iskalnik predlaga izdelke glede na koren iskane besede ...

 

.. ali pa šifre izdelka.

Rezultati

Naročniku smo:

  • prihranili čas in denar, saj ne potrebuje dodatnega kadra za vzdrževanje sistema,
  • poenostavili postopke pri obdelavi naročil, ki niso del sklenjenih pogodb,
  • omogočili enostaven pregled nad zalogami,
  • izdelali orodja za optimizacijo zalog pri naročnikih,
  • ustvarili temelje za graditev lastne blagovne znamke.

Potrebujete pomoč pri optimizaciji poslovnih procesov?

Da, želim učinkovito podjetje! 

Oglejte si ostale študije primerov

Mercator Spletna trgovina

M Tehnika je uspešen trgovec s tehničnim blagom, gradbenim materialom in pohištvom. Na natečaju se je odločil za Creatimov sistem za spletno trgovanje, zlasti zaradi vnaprej pripravljenih promocijskih orodij, stroškovne konkurenčnosti in fleksibilnosti ponujenih rešitev. Več o projektu.

Mlinotest Blagovna znamka

Naročnik, s katerim Creatim sodeluje že vrsto let, se je odločil korenito prenoviti svojo spletno podobo in ustvariti digitalni ekosistem s celovito spletno izkušnjo, ki zajema predstavitev blagovnih znamk, interakcijo z uporabniki in spletno trgovino. Več o projektu.

Tušmobil spletna trgovina

Tušmobilu smo kot prvemu mobilnemu ponudniki v Sloveniji omogočili sklepanje naročniških razmerij preko spleta. Poleg nakupa vseh možnih mobilnih naprav smo podprli več kot 90 možnih scenarijev za različne profile uporabnikov. Več o projektu.