Študija primera AMZS

AMZS ima jasen cilj: povečanje članstva.
Del te strategije je tudi spletna stran, saj je postalo iskanje prometnih informacij na internetu sestavni del sodobne vozniške izkušnje.

AMZS razpolaga z vrsto koristnih informacij, a ker je obstoječi portal razvijal organsko - nove vsebine so se enostavno “dodajale” obstoječi strukturi - je postal s časom nepregleden, tako za uporabnike kot za urednike.

Glavni izzivi prenove so bili:

  • ureditev vsebin glede na potrebe in interese uporabnika,
  • portal spremeniti v priročno, nepogrešljivo orodje za vsakega voznika,
  • opozoriti na številne ugodnosti članstva in na ta način pridobivati nove člane.

Na teh izhodiščih smo v Creatimu zastavili prvo fazo projekta prenovo portala.

 

Rešitev

Spletni nastop AMZS smo razvili v sodobno interaktivno storitev, katere prioriteta je uporabnik in njegova izkušnja v avto­moto svetu.

Predpogoj za to pa je bila homogena spletna izkušnja. Zato smo se v Creatimu najprej lotili identifikacije in prioritizacije vsebine in ciljev. Vsebine smo hierarhično uredili tako, da smo upoštevali cilje družbe na eni in potrebe uporabnikov na drugi strani. Nato smo na osnovi naprednega CMS sistema Credo Portal 5, razvili spletno mesto, ki zagotavlja popoln nadzor nad uporabniško izkušnjo, urednikom pa omogoča maksimalno fleksibilnost pri distribuciji in upravljanju spletnih vsebin.

Spletno rešitev smo vsebinsko organizirali v pet portalov.

Štirje (Motorevija, Center varne vožnje, Šola vožnje in Šport) imajo specializirano tematiko, peti (AMZS) pa je s splošnimi prometnimi informacijami in vrsto uporabnih spletnih servisov namenjen vsem voznikom.

Rezultati

Rezultat prenove je sodobno spletno mesto, ki v prvi plan postavlja uporabnika in njegove potrebe.

Tu ima na enem mestu zbrane vse aktualne informacije s področja prometa, in koristne vsebine, ki mu pomagajo pri načrtovanju poti in odločitvah, povezanih z nakupom ali vzdrževanjem svojega vozila.

Pomembno mesto v projektu zavzema tudi vzgoja voznikov, ki se preko spleta lahko prijavijo na številne zanimive programe v Centru varne vožnje na Vranskem.

Načrti? Ideje? Pogovorimo se!
Ustvarimo skupaj novo zgodbo.

Kontakt

Intersport Spletna trgovina

Največja veriga prodajaln s športno opremo na svetu je prisotna tudi na slovenskem spletu. S pomočjo naprednih orodij za spletno trgovanje smo Intersportu omogočili enotno upravljanje izdelkov, večkanalnost in izvajanje različnih oblik promocijskih aktivnosti. Več o projektu.

Nicelabel Spletno mesto

NiceLabel je v svetovnem merilu vodilna znamka namenske programske opreme za tiskanje črtnih kod. Ker je spletno mesto NiceLabel bolj prepoznavno od lokalnih partnerjev, so se v podjetju odločili, da svojo spletno mesto izkoristijo kot prodajni kanal. Več o projektu.

Tušmobil Spletna trgovina

Tušmobilu smo kot prvemu mobilnemu ponudniki v Sloveniji omogočili sklepanje naročniških razmerij preko spleta. Poleg nakupa vseh možnih mobilnih naprav smo podprli več kot 90 možnih scenarijev za različne profile uporabnikov. Več o projektu.