S kakovostnimi opisi izdelkov boste prodali več

S kakovostnimi opisi izdelkov boste prodali več

Andrej
Andrej Objavljeno 15. 09. 2017
S kakovostnimi opisi izdelkov boste prodali več

Pripravljate nov tiskan ali spletni katalog, pa ne veste, kako uskladiti podatke o izdelkih, kje urediti opise, slike, prevode? Še vedno urejate podatke ročno, v excelovih tabelah, po sistemu kopiraj/prilepi?

S kakovostnimi opisi izdelkov boste prodali več

Kupci se odločajo na podlagi informacij

Naj gre za zasebni ali poslovni nakup, danes vse več kupcev najprej razišče ponudbo na spletu. Ob tem si že oblikujejo ožji izbor ali celo sprejmejo nakupno odločitev.

Tega se vedno bolj zavedajo tudi ponudniki. A samo objava slikice in naziva izdelka na spletni strani ne bo dovolj. Zlasti pri izdelkih, kjer cena ni glavni motiv, so dovolj nazorni opisi izdelkov tisti faktor, ki lahko prevesi tehtnico. Jasno izpostavljene prednosti, kakovostna slikovna predstavitev, tehnične karakteristike, navodila za uporabo, video predstavitve, kakovostni prevodi …Vse to vpliva na zaupanje kupca, gradi ugled blagovne znamke in neposredno vpliva na nakupno odločitev, tudi če kupec izdelka ne namerava kupiti preko spleta.

Vse lepo in prav, a kaj, ko je urejanje obsežnih spletnih katalogov s tisoči izdelkov (vsaj z običajnimi namiznimi orodji) praktično neobvladljivo …

S kakovostnimi opisi izdelkov boste prodali več

Rešitev je sistem za upravljanje izdelkov PIM.

Product Information Management (PIM)

PIM je predvsem marketinško orodje. Cilj PIM rešitev je zagotoviti enoten pogled na izdelke z vsemi informacijami, ki bodo prepričale kupca. Ti pričakujejo točne in aktualne opise izdelkov, ne glede na to, ali brskajo po vašem tiskanem katalogu, po spletni strani, ali pa na sestanku načrtujejo nabavo za naslednje leto. PIM prinaša koristi tudi prodajalcu, saj omogoča

  • centralno urejanje podatkov o izdelkih, pregledno zbranih na enem mestu,
  • hitrejše informiranje partnerjev v prodajni verigi,
  • možnost hitrejšega odziva na prodajne priložnosti (priložnostni katalogi, posebne in individualne ponudbe),
  • sinhronizacijo podatkov v vseh predstavitvenih kanalih,
  • časovne prihranke pri uredniškem delu,
  • manj reklamacij zaradi netočnih podatkov.

Podatke, ki v podjetju že obstajajo (kode, klasifikacije, zaloge), PIM zajema iz obstoječih virov. Te podatke je v PIM-u možno obogatiti: tržniki bodo izpostavili prednosti in poskrbeli za slikovni material, razvojniki za tehnične opise. Dostop do aplikacije lahko dodelite tudi zunanjim sodelavcem, na primer prevajalcem ali pa dobaviteljem, ki so morda najbolj kompetentni za urejanje svojih izdelkov. Ve se, kdo ureja katere podatke in kdo je zadolžen zanje. Te bo sistem preko e-pošte obvestil o odprtih nalogah in zadolžitvah.

Po raziskavi Forrester Research so največji zagovorniki PIM rešitev v podjetjih vodje marketinga, prodaje in skrbniki blagovnih znamk. Ti nujno potrebujejo pregledno orodje, ki omogoča urejanje izdelkov in posredovanje usklajenih informacij kupcem in partnerjem. Verjetno je odveč dodati, da so pregledni in aktualizirani podatki o izdelkih predpogoj vsake resne spletne prodaje.

Izhod iz podatkovne džungle se imenuje CREDO PIM

Večkrat se naročniki niti ne zavedajo, v kako slabem stanju so njihovi podatki o izdelkih, dokler se ne lotijo izdelave spletnega ali tiskanega kataloga. Takrat ugotovijo, da podatki niso samoumevna danost. Da kupci pač ne morejo vedeti kaj je barva K6-72, in da bo to potrebno nekje popraviti v temno zeleno. In da je takšnih primerov še nekaj tisoč. In da bi njihovo urejanje pomenilo šestmesečno delo vsaj treh zaposlenih. In …da bo morala bodoča spletna trgovina očitno počakati na boljše čase.

V Creatimu smo se odločili, da temu naredimo konec. Pregledali smo aktualno ponudbo rešitev na tem področju in ugotovili, da je večina ali predragih ali pa pomanjkljivih. Zato smo se odločili, da razvijemo svojo rešitev. Nastal je CREDO PIM, spletno orodje za urejanje podatkov o izdelkih, ki uporabnikom omogoča

  • uvoz obstoječih podatkov iz zalednih sistemov podjetja,
  • urejanje vsebin in poljubno sestavo opisov (tehnični opisi, marketinški teksti, slike, prevodi),
  • klasifikacijo izdelkov na osnovi atributov,
  • sestavljanje poljubnih katalogov (sezonski, akcijski, blagovne znamke, itd.),
  • hierarhični uredniški sistem,
  • uvoz in urejanje izdelkov s strani dobaviteljev (partnerski portal),
  • izvoz v različne kanale (spletni katalog, tiskan katalog, e-trgovina).

CREDO PIM je na voljo kot storitev v oblaku. Razen spletnega brskalnika ne zahteva nobene programske opreme in ne posega v obstoječe IT okolje. Možno ga je integrirati s poljubnimi zalednimi sistemi in zagotoviti različne stopnje sinhronizacije podatkov. Kjub bogatemu naboru funkcij, lahko na vašo željo celotno rešitev še dodatno prilagodimo prav vašim potrebam in delovnim procesom.

Več o rešitvi boste izvedeli na naši spletni strani.

Ne zamudite nobene priložnosti več

Pravijo, da so izdelki ogledalo podjetja. To pa se ob današnjem tempu poslovanja hitro popacka z napakami, neosveženimi zalogami, duplikati in manjkajočimi podatki. Kar vse, na žalost, odvrača kupce.

S PIM rešitvami boste stvari dobili spet pod kontrolo. Ne samo na spletu, rešitev bo v pomoč bo tudi vašim prodajalcem na terenu, na prodajnih mestih in partnerjem v prodajni verigi.

Uspešno prodajo Vam želim!