Program zvestobe: kako smo pomagali prodati 170 avtomobilov

Program zvestobe: kako smo pomagali prodati 170 avtomobilov

Andrej
Andrej Objavljeno 14. 03. 2018
Program zvestobe: kako smo pomagali prodati 170 avtomobilov

www.fly-ljubljana.si – akcija Aerodroma Ljubljana in podjetja BMW Group Slovenija

Sliši se precej neverjetno, vendar nam je kljub temu uspelo. Ko smo iz Aerodroma Ljubljana prejeli povabilo, da pripravimo kreativno strategijo akcije, ki jo pripravljalo v sodelovanju s podjetjem BMW Ljubljana, nismo niti za trenutek oklevali, saj je bil to za nas velik izziv. Do pričetka akcije pa je bilo le še 14 dni.

Cilji:

Aerodrom se je odločil bližnjim letališčem konkurirati s svojim programom zvestobe, preko katerega bi potnikom, ki letijo iz ljubljanskega letališča omogočili dodatne ugodnosti. Prva taka ugodnost je bil nakup avtomobila BMW po neverjetno ugodni ceni. Kratkoročni cilj je bila seveda čim večja prodaja, dolgoročni pa večje število potnikov, ki bi jih pritegnil program zvestobe.

Kako smo v treh poletnih mesecih pomagali prodati 170 avtomobilov?

Potek akcije:

Sam koncept akcije smo si v sodelovanju z Aerodromom zamislili tako, da potencialni potniki izpolnijo prijavnico preko spletne strani, na letališču ali na enem od prodajnih mest letalskih prevoznikov in turističnih agencij. Na prijavnici odgovorijo tudi na nagradno vprašanje in jo osebno prinesejo na informacijsko  točko letališča Jožeta Pučnika, kjer prejmejo kupon zvestobe. Kupon pa potem lahko vnovčijo pri pooblaščenih trgovcih vozil BMW in kupijo avtomobil BMW 116d za dobrih 9.000 EUR ceneje.

Koncept akcije smo nadgradili s kreativo, kjer smo se osredotočali na komuniciranje ugodne cene in programa zvestobe Aerodroma Ljubljane, ki smo ga podprli s sloganom »Samo iz ljubljanskega letališča. Na vse destinacije.«, ki ga je možno uporabljati tudi za vse nadaljne akcije iz programa zvestobe.

Na podlagi kreative nam je v dobrem tednu uspelo pripraviti serijo tiskanih in spletnih oglasov za objavo v različnih medijih, zasnovati, oblikovati in objaviti spletno stran, kjer so obiskovalci v treh enostavnih korakih prišli do potrdila, ki so ga lahko na letališču zamenjali za kupon zvestobe,  ter pripraviti in natisniti kupone zvestobe in  prijavnice za uporabo na letališču in pri partnerjih.

Akcija je bila podprta tudi s kombinacijo klasičnih spletnih oglasov, oglaševanja na Facebooku ter iskalnega marketinga na Googlu.

Klemen Urbančnik, vodja projekta:
O uspešnosti akcije dovolj pove dejstvo, da bi lahko prodali še več avtomobilov, če bi jih le imeli na voljo.

Andrej Perc, direktor:
Akcije v teh časovnih okvirih ne bi bilo možno izvesti brez usklajenega delovanja celotne ekipe, od kreativcev do programerjev, pod eno streho.

Akcija v številkah!

Kako smo v treh poletnih mesecih pomagali prodati 170 avtomobilov?