Creatim praznuje 20. rojstni dan

Creatim praznuje 20. rojstni dan

Andrej
Andrej Objavljeno 02. 12. 2020
Creatim praznuje 20. rojstni dan

Pismo soustanovitelja in lastnika Creatima naročnikom, poslovnim partnerjem in zaposlenim 


V letu, ki se izteka, je Creatim praznoval dvajseti rojstni dan. Z veseljem ugotavljam, da je danes podjetje stabilnejše kot pred desetimi leti, ko smo sprejeli strateško odločitev, da razvoj podjetja usmerimo v splet. Poznajo se prizadevanja zadnjih nekaj let, da ustvarimo zaloge in naredimo podjetje odpornejše na turbulentno poslovno okolje, v katerem delujemo.

Z veseljem ugotavljam, da je danes podjetje stabilnejše kot pred desetimi leti, ko smo sprejeli strateško odločitev, da razvoj podjetja usmerimo v splet.

 

Ni bilo vedno tako. Zlasti v obdobju gospodarske krize, ki je za nameček sovpadlo s hudo preizkušnjo v mojem zasebnem življenju, so bila tveganja težko obvladljiva. K sreči ste mi bili sodelavci v veliko oporo, za kar bom večno hvaležen. Skupaj smo premagali ovire in iz mešanice idej in algoritmov Creatimu ustvarili ime. Postali smo ena od vodilnih agencij na področju razvoja spletnih rešitev in uporabniške izkušnje. 

A znova smo se znašli na prelomnici. 

Covid epidemija je proces digitalizacije dodatno pospešila. Podjetja sili, da poslovanje preselijo na splet, če so na to pripravljena ali ne. Za nekatere je digitalna transformacija stvar preživetja, za mnoge odlična priložnost za nove posle. Zlasti za izvozna podjetja je lahko trgovanje preko spleta odskočna deska za osvajanje novih trgov.

Covid epidemija podjetja sili, da poslovanje preselijo na splet, če so na to pripravljena ali ne. Za nekatere je digitalna transformacija stvar preživetja, za mnoge odlična priložnost za nove posle.

Vse to se zrcali v skokovitem porastu povpraševanj po naših storitvah. Da bi zadostili potrebam obstoječih naročnikov, smo se morali odpovedati prenekateri zanimivi priložnosti, trpelo je tudi izobraževanje in razvoj lastnih produktov. V želji po uspešnem sledenju tempa čutimo potrebo po sveži reorganizaciji, ob čemer pa tudi v prihodnje ne sme trpeti kakovost naših storitev. 

Na tem mestu bi se rad zahvalil Creatimovi ekipi za vso požrtvovalnost in energijo, s katero ste vlekli voz v hrib, ki se mu je reklo 2020. Če bi se želel zahvaliti vsakemu posebej, bi iz tega prispevka nastal roman, zato mi dovolite, da ostanem pri množini -  hvala vsem za požrtvovalnost, za prenekatero naduro in za kopico domiselnih predlogov, kako narediti Creatim še boljši.

78698126_2544167248994309_5725396511731220480_o

Zlasti pa bi se rad zahvalil vsem vam, ki se vas redko omenja ravno zato, ker dobro opravljate svoje delo -  skrbite, da sistemi delujejo, da so naročniki mirni, računi plačani. Naš posel je večkrat kot filmska glasba - da je nekaj narobe, opaziš šele takrat, ko je ni. Creatim leto 2020 zaključuje z aplavzom prav zato, ker ste vsi odigrali svoj del do zadnje note tako, kot je treba. 

Nekateri mlajši ste pri tem dali slutiti, da se v vas skriva velik potencial. Danes se še učite, ampak s tako zagnanostjo ni daleč čas, ko boste sooblikovali razvoj Creatima, morda digitalne prihodnosti nasploh. 

Naloga vodstva družbe je, da vas pri tem podpre.

To je hkrati tudi namen reorganizacije, ki je že v teku. Vodilnim strokovnjakom v podjetju bomo omogočili, da samostojno oblikujejo svoje ekipe in usmerjajo razvoj kadrov, vsak na svojem področju. Osredotočenost na uporabnika pa ostaja tisto vezno tkivo, ki Creatimove storitve povezuje v koherentno celoto. 

V tem duhu smo letos vzpostavili novo e-commerce platformo za B2B trgovanje in okrepili tehnično ekipo na področju razvoja spletnih trgovin. Razširili smo oddelek za marketing in optimizacijo ter se povezali s Hubspotom, globalnim specialistom za inbound marketing

Največji zalogaj pa je bila prenova uredniškega sistema CMS Credo, ki bo omogočil učinkovitejše delo večjih uredniških ekip in personalizirano uporabniško izkušnjo. Nismo ga prenovili, ker bi nas v to kdo silil, temveč zato, ker verjamemo, da si naši naročniki zaslužijo najboljše. Cilj je, da vse stične točke kupcev povežemo v celovito uporabniško izkušnjo in naročnikom omogočimo še učinkovitejši spletni nastop. 

Moj največji izziv v smeri reorganizacije je bila lanska predaja krmila družbe Gregorju. Dejanje, ki gre ustanoviteljem pregovorno težko od rok. A Gregor se je - po rezultatih sodeč - odlično znašel v vlogi direktorja. Opaziti je njegov prirojen občutek za ljudi, zato si je pridobil zaupanje tako zaposlenih kot naročnikov.

V naslednjih 20 let tako vstopamo v dobri kondiciji. Na obzorju se kaže vrsta priložnosti, na kakšno turbulenco tu in tam pa je treba vedno računati. Z leti smo razvili odpornost, vsak viharček nas ne vrže s tira. Smer je začrtana, ekipa uigrana, krmilo podjetja v varnih rokah. 

V naslednjih 20 let tako vstopamo v dobri kondiciji. Smer je začrtana, ekipa uigrana, krmilo podjetja v varnih rokah

 

Naposled je tudi moja duša našla miren pristan. 

Zato za konec želim mirne in vesele praznike tudi vsem vam -  naročnikom, partnerjem in zaposlenim. Z nekaterimi smo se nekoč srečali, pa spet razšli, takšno je pač življenje. Važno je, da smo drug drugega obogatili z izkušnjami, spili kakšno pivo in se obdarovali za marsikateri prijeten spomin. 

Še enkrat hvala vsem, ki ste pomagali pisati Creatimovo zgodbo.

Andrej Perc

perc