7 nasvetov za uspešne spletne trgovine

7 nasvetov za uspešne spletne trgovine

Gorazd
Gorazd Objavljeno 04. 08. 2020
7 nasvetov za uspešne spletne trgovine

Če želite ostati korak pred konkurenco je potrebno vašo spletno trgovino skrbno negovati, ter jo sproti prilagajati narekovanim trendom v spletni produkciji.

Za vas smo tokrat pripravili pregled ključnih dejavnikov, ki po naših izkušnjah močno vplivajo na razvoj spletnih trgovin.  

1. Razmislite o "drop-down" vozičku oz. blagajni 

Ko se obiskovalci vaše spletne trgovine odločijo za specifičen artikel, potrebujejo hiter in pregleden naslednji korak. Hiter predogled blagajne, vaše obiskovalce prepriča in jim pomaga, da se hitro odločijo za naslednji korak. Naj bo to nadaljevanje nakupovanja ali pa že naslednji korak v fazi nakupa. 

2. Prikaz različnih opcij dostave, časa dostave, stroška dostave, davkov, pristojbin in razpoložljivosti.

Na strani izdelka odpravite vse negotovosti, da vašim obiskovalcem omogočite pot za hiter in »brezskrben« pregled različnih varijant dostave in stroškov. Prepričajte se, da jasno sporočate možnosti pošiljanja, predvideni čas pošiljanja in vse dodatne stroške. 

3. Validacija pravilno vnesenih podatkov 

Pozitivno potrjevanje vpisanih podatkov, ki jih vnesejo vaši obiskovalci povečujejo zaupanje v vašo spletno trgovino. Vedno prikažite polje z zeleno, ko uporabnik vnese pravilen vhodni element. Preverite veljavnost e-pošte in podatkov na samem kraju ter zagotovite generična sporočila o napakah (morda je težko, a vsekakor je vredno vlagati v to smer).

4. Obstoječa aktivna koda kupona 

Nekateri uporabniki menijo, da izdelke preplačajo, ko vidijo polje kupona ter sami nimajo kupona. Poskrbite, da so aktivne kode vedno na voljo na vaši spletni trgovini, družbenih omrežjih ali na spletnem brskalniku Google. 

5. Prisilno ustvarjanje računa je nepotreben korak

Po mnenju uporabnikov je prisilno ustvarjanje računa najbolj sovražen korak v nakupnem procesu. Veliko ljudi odide zaradi prisilnega ustvarjanja računa. Če uporabnik že ima račun, mu dovoli, da gredo prek blagajne in nakup dodajte na armaturno ploščo. Če to ni mogoče, naredite, da je registracija računa neobvezna.

6. Razmislite o vključitvi UGC (user generated content) in UCC (user created content) vsebin

UGC ali po angleško "user generated content" in UCC ali po angleško "user created content" je v zadnjih letih postala vsebina, ki je za vaše obiskovalce ključnega pomena. Odraža se v komentarjih, priporočilih, slikah in delitvah na družbenih omrežjih. Na takšen način vaši obiskovalci izražajo iskreno mnenje o vaših produktih. Za vse uporabnike, ki so svoje izkušnje o produktu delili z vami, svetujemo raznovrstnih načinov nagrajevanja (popusti, druge ugodnosti). 

linkedin3

7. Predlagajte alternativne, dopolnilne in nedavno pregledane produkte

V vaši trgovini poskušajte uporabnikom olajšati iskanje nadomestnih izdelkov, dodatkov in dopolnilnih artiklov. Seznam teh elementov naj bo nazorno prikazan in mora biti prisoten na vseh straneh vaše spletne trgovine.