Babl - Creatim case study

Ali veste, kaj se na spletu govori o vas?

Babl

Ali veste, kaj se na spletu govori o vas?

Babl je storitev, ki spremlja pojavnost ključne besede - podjetja, znamke, produkta, na spletu oz. na družbenih omrežjih. Creatimova ekipa je v dialogu  z naročnikom oblikovala razpoznavno celostno podobo blagovne znamke in zasnovala komunikacijsko strategijo za predstavitev nove storitve potencialnim naročnikom.

Komentarji in omembe na spletu so pomemben indikator zadovoljstva kupcev in uspešnosti blagovne znamke. Zato je skupina strokjovnjakov za PR in družbena omrežja zasnovala storitev, ki bi bila cenovno ugodnejša in uporabniku prijaznejša od klasičnega klippinga, a s podobnim poslanstvom: podjetjem omogočiti, da spremljajo, kaj se govori o njih, da se lahko pravočasno odzovejo na negativne komentarje in na marketinške taktike konkurence. 

Nova storitev naj bi temeljila na preglednih poročilih o pojavnosti, konkurenci, odzivu na kampanje. Poročilo, ki  je opremljeno s priporočili in komentarji strokovnjaka za PR, je vsako jutro poslano na e-poštni naslov naročnika.

A najprej  je bilo treba izbrati ime, oblikovati blagovno znamko in jo predstaviti potencialnim naročnikom. Pobudniki ideje so to nalogo zaupali Creatimu.

Creatimova UX ekipa se je lotila dela. Na vrsti delavnic z naročnikom je začela dobivati konkretne obrise. Skupaj smo izbrali ime, nato pa so Creatimovi oblikovalci zasnovali razpoznavno celostno podobo blagovne znamke. Iz asociacije na babilonsko zmešnjavo jezikov se je rodil -  Babl.

Babl se predstavi

V naslednji fazi smo zasnovali začrtali komunikacijsko strategijo in postavili spletno stran nove blagovne znamke. Cilj je  bil jasen: širjenje zavedanja in oblikovanje baze potencialnih strank. 

Promocijska kampanija je preko družabnih omrežij uporabnike usmerila na Bablovo spletno stran s ciljem, da se podrobneje seznanijo s storitvijo in prepoznajo dodano vrednost zase. Naloga ni bila lahka, saj Babl ni zgolj spletnaaplikacija. Za storitvijo stojijo ljudje, strokovnjaki, ki vsakega naročnika obravnavajo individualno. Naloga spletne strani je bila, da uporabnike navduši do te mere, da se 

  • Prijavijo na brezplačni preizkus,
  • Prijavijo na novice, ali pa 
  • Izpolnejo kontaktni obrazec

Rezultat

Na spletno stran smo v prvih 2 mesecih pripeljali več kot 4000 potencialnih naročnikov in  izpolnili zastavljene cilje. Kljub temu se kampanija zavedanja nadaljuje.

Kaj pa vaš spletni nastop?

Si predstavljajte, da bi vaše konverzije poskočile, zadovoljstvo kupcev pa naraslo? Kaj bi to pomenilo za vaš posel?

Pogovorimo se