Študija primera:

Slovenske železnice

Izziv

Spletna predstavitev Slovenskih železnic je z leti izgubila jasno strukturo, uporabniška izkušnja ni več ustrezala pričakovanjem ciljnih skupin, od potnikov do logistov in interne javnosti. Kako zadovoljiti njihove popolnoma različne potrebe in pričakovanja, ob tem pa ohraniti enoten izgled in kakovostno uporabniško izkušnjo?

Rešitev

V skladu s potrebami glavnih ciljnih skupin smo portal organizirali v pet osnovnih področij: potniški promet, tovorni promet, nepremičnine, infrastruktura in predstavitev poslovne skupine. Določili smo enotne oblikovne smernice in skupne imenovalce uporabniške izkušnje, od tu naprej pa smo posamezno področje funkcionalno popolnoma prilagodili potrebam posamezne ciljne skupine.

Iz stališča uporabniške izkušnje in integracij je bil gotovo največji zalogaj potniški promet z iskalnikom voznega reda. Že pred prenovo so uporabniki do storitve radi dostopali preko mobilnih naprav, čeprav stran ni bila odzivno oblikovana. Naša ekipa za uporabniško izkušnjo je naredila celotni reinženiring iskalnika ter informacije strukturirala tako, da obiskovalcu omogočajo hiter dostop do ključnih informacij, ne glede na to iz katere naprave dostopajo do iskalnika.

Rezultati

Spletna prisotnost različnih družb v Skupini Slovenske železnice je oblikovno kot vsebinsko definirana. Rezultat je sodobno, iskalnikom prilagojeno spletno mesto, ki odgovarja potrebam različnih javnosti a hkrati ohranja enotno podobo. Naročniku omogoča pregledno upravljanje z vsebinami in enostavno promocijo storitev v obliki oglasov in e-poštnih sporočil.

Načrti? Ideje? Pogovorimo se!
Ustvarimo skupaj novo zgodbo.

Kontakt

Intersport Spletna trgovina

Največja veriga prodajaln s športno opremo na svetu je prisotna tudi na slovenskem spletu. S pomočjo naprednih orodij za spletno trgovanje smo Intersportu omogočili enotno upravljanje izdelkov, večkanalnost in izvajanje različnih oblik promocijskih aktivnosti. Več o projektu.

Nicelabel Spletno mesto

NiceLabel je v svetovnem merilu vodilna znamka namenske programske opreme za tiskanje črtnih kod. Ker je spletno mesto NiceLabel bolj prepoznavno od lokalnih partnerjev, so se v podjetju odločili, da svojo spletno mesto izkoristijo kot prodajni kanal. Več o projektu.

Tušmobil Spletna trgovina

Tušmobilu smo kot prvemu mobilnemu ponudniki v Sloveniji omogočili sklepanje naročniških razmerij preko spleta. Poleg nakupa vseh možnih mobilnih naprav smo podprli več kot 90 možnih scenarijev za različne profile uporabnikov. Več o projektu.