Študija primera

Moja zaposlitev

Kaj je dober dizajn?
Odgovor se skriva v detajlih.

Mojazaposlitev.si je eden izmed največjih zaposlitevenih portalov v Sloveniji.

Iskalcem ponuja širok nabor blizu tisoč prostih delovnih mest, na katera se lahko prijavijo. Iskalci lahko sestavljajo svoje življenjepise, spremna pisma, se prijavljajo na oglase ali pa se naročijo na obveščanje in na svoj elektronski naslov vsako jutro prejemajo prosta delovna mesta, ki se ujemajo z njihovim profilom.

Na drugi strani delodajalcem omogočajo objavo oglasov, zbiranje prijav, pregled prijav, ocenjevanje kandidatov, pošiljanje sporočil kandidatom ter iskanje po bazi življenjepisov.

Izziv

Od zadnje korenite prenove portala mojazaposlitev.si je minilo že nekaj let. V tem času se niso spremenili samo estetski principi ampak tudi način uporabe interneta nasploh. Portal je bilo potrebno vizualno posodobiti ob upoštevanju principov sodobne uporabniške izkušnje.

Rešitev

Podlaga za načrtovanje sprememb je bila temeljita analiza uporabe obstoječe spletne strani. Podrobno smo analizirali obnašanje uporabnikov v ključnih procesih in ugotovili kje so potrebne izboljšave. Izogibali smo se večjim spremembam v postopkih, ki so jih uporabniki že navajeni. Osredotočili smo se na detajle, na funkcionalno strukturo posameznih strani in obenem pazili, da ne porušimo oblikovnih principov nove celostne podobe.  Vse spremembe smo temeljito testirali.

Rezultati

Rezultati so potrdili, da včasih že na videz manjše dodelave, kot je npr. sprememba pozicije ali barve gumba temeljito pripomorejo k boljšim konverzijam. Oblikovni principi novega portala zato podpirajo ključne procese, ki jih uporabniki izvajajo. V praksi to pomeni, da se noben element, gumb ali povezava ne nahaja na svojem mestu po naključju, ampak na podlagi poglobljenih raziskav.

Načrti? Ideje? Pogovorimo se!
Ustvarimo skupaj novo zgodbo.

Kontakt

Intersport Spletna trgovina

Največja veriga prodajaln s športno opremo na svetu je prisotna tudi na slovenskem spletu. S pomočjo naprednih orodij za spletno trgovanje smo Intersportu omogočili enotno upravljanje izdelkov, večkanalnost in izvajanje različnih oblik promocijskih aktivnosti. Več o projektu.

Nicelabel Spletno mesto

NiceLabel je v svetovnem merilu vodilna znamka namenske programske opreme za tiskanje črtnih kod. Ker je spletno mesto NiceLabel bolj prepoznavno od lokalnih partnerjev, so se v podjetju odločili, da svojo spletno mesto izkoristijo kot prodajni kanal. Več o projektu.

Tušmobil Spletna trgovina

Tušmobilu smo kot prvemu mobilnemu ponudniki v Sloveniji omogočili sklepanje naročniških razmerij preko spleta. Poleg nakupa vseh možnih mobilnih naprav smo podprli več kot 90 možnih scenarijev za različne profile uporabnikov. Več o projektu.