Mercator logo

Mercator je na natečaju izbral Creatim kot partnerja za razvoj in podporo
njegovih dejavnosti s področja spletnega trgovanja.

Creatim Mercator Websi 2014

Obstoječi sistemi

  • Single Sign On (M Profil)
  • Lojalnostni program (Pika)
  • Virtualna blagajna (Mikropis)
  • Plačilni in kartični sistemi (Bankart)
  • Naročila in dostava (Click & collect)

Integracija

Poenotena nakupovalna izkušnja

  • B2C (M Tehnika)
  • B2B (M Tehnika)
  • B2E (razdelilnik blaga)

Izziv

M Tehnika je uspešen trgovec s tehničnim blagom, gradbenim materialom in pohištvom. Na natečaju se je odločil za Creatimov sistem za spletno trgovanje, zlasti zaradi vnaprej pripravljenih promocijskih orodij, stroškovne konkurenčnosti in fleksibilnosti ponujenih rešitev.

Projekt

V Creatimu smo izdelali načrt obsežnega spletnega mesta in vseh vpletenih procesov. Sodoben uporabniški vmesnik je zasnovan na Mercatorjevi celostni podobi, z izpiljenimi podrobnostmi pa spletnega obiskovalca vodi od splošnega pregleda ponudbe, prek konkretnih ugodnosti do zaključka nakupa.

A uporabniški vmesnik je le vrh ledene gore: v ozadju lahko z naprednimi orodji prilagajamo posamezne promocijske elemente različnim skupinam obiskovalcev, določamo cenovne pogoje, akcije, prilagojene pristajalne strani za določene iskalne pojme … in tako bistveno povečamo prodajo.

Različni poslovni modeli na isti osnovi

V prvi fazi je bila za M Tehniko vzpostavljena spletna trgovina za končne kupce (B2C). Na istem okolju bo temeljilo tudi sodobno spletno poslovanje s poslovnimi partnerji (B2B), s katero želi naročnik poenostaviti naročanje poslovnih kupcev in lastnih trgovskih centrov.

B2C Mercator Market

B2C Mercator Market

 

Za živilske trgovine je značilno rutinsko nakupovanje. Pri spletni različici ni nič drugače. Kljub temu pa lahko Mercatorjevi uredniki prestrežejo kupce z atraktivno ponudbo, posebej prirejeno kupčevemu profilu in njegovi nakupovalni zgodovini. Kupci lahko izkoristijo različne popuste, ne da bi pri tem izgubljali čas. Z zmogljivim iskalnikom, shranjenimi seznami priljubljenih artiklov in preteklih nakupov lahko hitro napolnijo košarico in zaključijo nakup.

B2B M Tehnika

B2B M Tehnika

 

Na isti platformi kot trgovina, namenjena potrošnikom, potekajo tudi veletrgovinske aktivnosti M Tehnike. Uporabniški vmesnik vsakemu partnerju prikazuje posebej zanj prilagojeno vsebino, cene in pogoje poslovanja, glede na določila z njim sklenjene pogodbe. Ker so procesi naročanja avtomatizirani, se lahko prodajno osebje osredotoči na ključne kupce in trženje izdelkov z višjo dodano vrednostjo.

B2E M Tehnika

 

Včasih ni treba veliko, da spletom bistveno izboljšamo kakšen proces. Za naročnika smo tako razvili še sorazmerno preprost spletni razdelilnik, s katerim smo omogočili boljšo komunikacijo med centralnim skladiščem in posameznimi trgovskimi centri. Vodje poslovalnic imajo boljši pregled nad centralno načrtovanimi promocijskimi akcijami, zato se lahko nanje pravočasno pripravijo in v centralo naročijo predvidene prodajne količine. Tako smo optimizirali distribucijo in na zadovoljstvo kupcev poskrbeli, da izdelkov v akciji zlepa ne bo zmanjkalo.

Rezultati

Creatimova rešitev omogoča Mercatorjevim urednikom stalno aktivno trženje, kar je osrednji dejavnik uspeha spletne trgovine. S pomočjo intuitivno zasnovanega vmesnika in vnaprej pripravljenih predlog za načrtovanje promocij se lahko hitro odzovejo in oblikujejo individualne promocijske ponudbe.

Devet mesecev po objavi je promet spletne trgovine presegel obseg, načrtovan za prvo leto prodaje.

Activity manager

Si tudi vi želite podobno rešitev?

Kontakt

Mlinotest Blagovna znamka

Naročnik, s katerim Creatim sodeluje že vrsto let, se je odločil korenito prenoviti svojo spletno podobo in ustvariti digitalni ekosistem s celovito spletno izkušnjo, ki zajema predstavitev blagovnih znamk, interakcijo z uporabniki in spletno trgovino. Več o projektu.

Nicelabel Spletno mesto

NiceLabel je v svetovnem merilu vodilna znamka namenske programske opreme za tiskanje črtnih kod. Ker je spletno mesto NiceLabel bolj prepoznavno od lokalnih partnerjev, so se v podjetju odločili, da svojo spletno mesto izkoristijo kot prodajni kanal. Več o projektu.

AMZS spletno mesto

AMZS ima jasen cilj: povečanje članstva. Del te strategije je tudi spletna stran, saj je postalo iskanje prometnih informacij na internetu sestavni del sodobne vozniške izkušnje. Več o projektu.