Izvedba delavnic

 Funkcionalna specifikacija

 Oblikovanje tehničnih zahtev

 Uporabniška izkušnja

 Razvoj aplikacije

 Vzdrževanje in podpora

   

Naročnik

Naročnik: BTC Slovenija

Z več kot milijonom kvadratnih metrov lastnih objektov in nepremičnin v lasti partnerjev je BTC je največji upravljavljalec trgovskih in storitvenih nepremičnin v Sloveniji.

Družba BTC, ki ji zaupajo vodilne večnacionalne in regionalne družbe, je eno vodilnih podjetij za razvoj komercialnih nepremičnin v regiji. Pod blagovno znamko BTC City upravlja eno največjih poslovnih, nakupovalnih, zabavnih, rekreacijskih in kulturnih središč v Evropi, ki se nahaja v Ljubljani, glavnem mestu Slovenije. Poleg tega upravlja tudi dva nakupovalna centra v Novem mestu in Murski Soboti ter zagotavljata prvovrstne storitve upravljanja nepremičnin za največje slovenske stranke v sektorju komercialnih nepremičnin. Družba BTC vodi tudi enoto logističnih storitev, ki ima vodilni tržni položaj v živilski logistiki v Sloveniji. Trdna zavezanost podjetja k skrbi za okolje se najboljše odraža v namenski poslovni enoti Mission: Green, ki razvija številne dejavnosti, ki jih poganja pametna tehnologija, za zmanjšanje negativnih vplivov na okolje. Družba BTC zagotavlja trajnostne, inovativne in digitalizirane rešitev za svoje poslovanje.

Izziv

Delo z več tisoč najemniki - trgovci, gostinci in ponudniki različnih storitev - pomeni vsakodnevno obveščanje, pošiljanje računov, opominov in reševanje vsakovrstnih operativnih težav. S širitvijo poslovanja je količina rutinskega dela v BTC-ju postajala vse bolj nevzdržna, tako s stališča zaposlenih kot tudi podjetja, saj so naraščali tudi stroški. V družbi so sklenili, da je čas za avtomatizacijo. Cilj je bil predvsem izboljšanje procesa komunikacije s poslovnimi partnerji ter vzpostavitev enostavnejšega poslovanja. Odločili so se za uvedbo B2B portala, ki bo deležnike rešil manualnega dela, najemnikom pa omogočil:

  • Pregled nad svojimi obratovalnimi stroški
  • Pregled nad zgodovino poslovanja
  • Avtomatično obveščanje glede stanja plačil
  • Boljšo obveščenost glede na lokacijo najmenika (npr. o vzdrževalnih delih)
  • Možnost aktivnega sodelovanja z najemodajalcem (sporočanje napak, dajanje predlogov)
  • Možnost nadgradnje portala z novimi storitvami in funkcijami

Rešitev

Po tem, ko smo analizirali potrebe in izrisali procese, smo se v Creatimu lotili štirih ključnih izzivov bodoče rešitve:

1. Uporabniška izkušnja

Zasnovali smo preprost uporabniški vmesnik, prilagojen za mobilne naprave, ki od uporabnikov zahteva ničelno stopnjo učenja. 

2. Avtonomnost uporabnikov

Najemniki lahko sami upravljajo s svojimi računi in dodajajo pravice svojim zaposlenim, ne da bi s tem obremenjevali upravljalca sistema (BTC).

3. Tehnična varnost 

Postopki identifikacije in avtentifikacije ter strežniška infrastruktura zagotavljajo, da ne prihaja do razkritij ali celo zlorab. 

4. Skalabilnost in razširljivost 

Prva faza rešitve zavestno rešuje zgolj najbolj očitne težave. Želja naročnika je bila, da je aplikacija odprta za morebitne kasnejše nadgradnje. 

 

Pogovor s CTO-jem družbe BTC-Phoenix

O projektu smo se pogovarjali z Robijem Pritržnikom, CTO-jem družbe BTC-Phoenix. 

Robi, kaj so bili izzivi pred odločitvijo za uvedbo projekta?

Potrebno je bilo pretehtati tehnično rešitev, kako na enem mestu povezati vse naše IT sisteme in pri tem ohraniti čim boljšo uporabniško izkušnjo, predvsem pa je bila pomembna izbira pravega poslovnega partnerja, ki je pokazal pravo mero strokovnosti in izkušenj na tovrstnih področjih. Creatim je definitivno bil prava odločitev!

Zakaj ste se odločili ravno za to rešitev? Kaj so njene prednosti? Kaj so bile alternative?

Creatim je predlagal rešitev, ki bazira na Symfony ogrodju, kar se je izkazalo za super odločitev, ker za njim stoji ogromna skupnost, performančno je izpolnil vse zahteve.  Kar zadeva dodatni razvoj so modularno podprte vse možnosti. Alternative so bile predvsem rešitve, ki so bazirale na popolnoma custom razvoju, prednost je tukaj imel Credo CMS, ki je pospešil razvoj.

Ali rešitev ustreza pričakovanjem? Kakšni so učinki?

Projekt, ki ga je za nas izvedel Creatim je izpolnil vsa naša pričakovanja, predvsem pa so nad njem navdušeni dnevni uporabniki, torej poslovni partnerji, ki ga sedaj uporabljajo za večino poslovne komunikacije med nami.

Predvsem je bila pomembna izbira pravega poslovnega partnerja, ki je pokazal pravo mero strokovnosti in izkušenj na tovrstnih področjih. Creatim je definitivno bil prava odločitev! - Robi Prittržnik, CTO

Vas zanima, kako lahko izboljšamo izkušnjo vaših uporabnikov?

Pogovorimo se    

Fraport Slovenija

Družabno naravnani intranet lahko poveča produktivnost

Naša aplikacija je spremenila način, kako zaposleni komunicirajo in sodelujejo.

Preberi več

Brezplačen pogovor s
strokovnjakom

Vsako podjetje je drugačno in zahteva prilagojen pristop. Rezervirajte 30-minutni telefonski termin s strokovnjakom za uporabniško izkušnjo. Skupaj bosta pregledala, kako v obiskovalcih vaše spletne strani vzbuditi željo, da postanejo vaše stranke.

Pogovorila se bosta:

  • Kako oblikovati strateška izhodišča za pridobivanje kupcev preko spleta
  • Katere marketinške taktike so najbolj primerne glede na vaše poslovne cilje
  • Kaj je možno izboljšati takoj, da pripomoremo k dosegu zastavljenih ciljev