Bodoče letališko mesto v malem Bodoče letališko mesto v malem

Aeropolis Ljubljana je bodoče poslovno središče Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana. S svojimi 80 ha površine bo pravo mesto v malem. Creatim je dobil nalogo, da oblikuje njegovo vizualno identiteto.

Rešitev

Kaj lahko bolje ponazori ‘green field’ investicijo kot seme? Od številnih scenarijev, ki smo jih preigravali skupaj z naročnikom, je na koncu zmagala ideja s semenom javorja. Ko se vrtinči proti tlom, predstavlja letalstvo. Ko pristane, iz nič požene drevo. V našem primeru je iz njega najprej zrastel nov logotip. Barvit, sodobno oblikovan, s ‘semeni’, ki kažejo proti centru in simbolizirajo živahno prometno središče. Središče priložnosti.

Izdelava logotipa
Izdelava logotipa

Korak 1

Puščica

Korak 2

Puščica

Korak 3

   

Barvna shema

Podobe bodočega poslovnega središča

Za začetno investicijo je zelo pomembno, da jo potencialnim investitorjem prikažemo kar se da realistično. Nihče ni pripravljen vlagati v neke medle ideje. Zato smo uporabili veliko vizualizacij in fotografij, ki ponazarjajo utrip bodočega centra.

Layout 1: Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana
Layout 1: Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana
Layout 2: Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana
Layout 2: Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana
Layout 3: Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana
Layout 3: Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana
Layout: Več kot hotel
Layout: Več kot hotel

Infografika

Koraki planiranja

Kako razumljivo predstaviti tehnično zapletene razvojne faze projekta laični javnosti? Poenostavljene infografike potencialnim investitorjem omogočajo, da se osredotočijo na bistvene elemente vsake razvojne faze.

Faze razvoja
Faze razvoja
Poenostavljena infografika
Poenostavljena infografika

Promocija

Ko smo zaključili oblikovanje identitete, smo se lotili posameznih promocijskih orodij. Končni cilj je bil pripeljati čim več investitorjev na Aeropolisovo spletno stran, kjer so se lahko naročili na novice, povezane s potekom projekta.

Rezultati

Aeropolis je bil prvič predstavljen na sejmu ExpoReal v Münchnu. Rezultat so bili konkretni razgovori z zainteresiranimi investitorji že v okviru sejma.

Promocijski materiali
Promocijski materiali

Vas zanima več o oblikovanju identitete?

Kontaktirajte nas

Oglejte si ostale študije primerov

Mercator Spletna trgovina

Mercator

M Tehnika je uspešen trgovec s tehničnim blagom, gradbenim materialom in pohištvom. Na natečaju se je odločil za Creatimov sistem za spletno trgovanje, zlasti zaradi vnaprej pripravljenih promocijskih orodij, stroškovne konkurenčnosti in fleksibilnosti ponujenih rešitev. Več o projektu.

Mlinotest Spletno mesto

Mlinotest

Naročnik, s katerim Creatim sodeluje že vrsto let, se je odločil korenito prenoviti svojo spletno podobo in ustvariti digitalni ekosistem s celovito spletno izkušnjo, ki zajema predstavitev blagovnih znamk, interakcijo z uporabniki in spletno trgovino. Več o projektu.

Unior Katalogi

Unior

Unior ročno orodje trži po vsem svetu. Pri tem je tiskan katalog temelj vseh aktivnosti. Zaradi močne konkurence mora biti katalog pripravljen v najkrajšem možnem času, v 17 jezikovnih variantah s cenami v različnih valutah. In brez napak. Več o projektu.