Kako izboljšati spletno stran? Kako doseči, da bodo ljudje res uporabljali novo aplikacijo? Kako narediti kompliciran sistem prijeten za uporabo?

Na tej strani verjetno niste zato, ker že poznate odgovore na ta vprašanja.

Pri iskanju najboljše rešitve za novo spletno stran se naročniki vse prevečkrat odločajo zgolj na podlagi izgleda (ki je seveda sestavni del izkušnje), a ob tem spregledajo bistvo - da uporabniki pridejo na spletno stran z nekim ciljem. Od tega, ali so dobili, kar so iskali in kako (ne)razumljiva in (ne)logična je bila pot do cilja, bo odvisno njihovo mnenje o vašem podjetju*.

Od uporabnikov ni za pričakovati navdušenja v stilu "oh, kako enostavno se je bilo registrirati", je pa za pričakovati "Kako se tukaj sploh registriraš?!?"

Creatim vam lahko pomaga v vseh fazah razvoja uporabniške izkušnje: pri načrtovanju, razvoju in pri optimizaciji delujoče rešitve.

Lahko se dogovorimo za:

  • sodelovanje v določeni fazi,
  • načrtovanje in izdelavo uporabniškega vmesnika (vse faze)
  • celotno izvedbo spletne rešitve (uporabniški vmesnik + programiranje aplikacije)

Vi poznate svoj posel, mi poznamo internet. Še preden se lotimo načrtovanja zato organiziramo brezplačno delavnico, na kateri se pogovorimo o vaših ciljih, temeljnih uporabniških zahtevah in informacijskem okolju ter tako začrtamo obrise bodoče rešitve.

Faze razvoja uporabniške izkušnje

Uporabljene metodologije se razlikujejo glede na to v kateri fazi razvoja se nahajamo. Vsaka faza ima različne raziskovalne cilje in vprašanja na katera moramo odgovoriti. Več o fazah razvoja  

RAZISKOVANJE IN OBLIKOVANJE HIPOTEZ

Na začetku želimo zvedeti čimveč o vašem poslovnem okolju, ciljih, uporabnikih in konkurentih, zato da lahko kasneje sprejmemo ustrezne odločitve. Trajanje te faze lahko zelo variira, odvisno od zahtevnosti naloge in metodologije dela. Je pa ključna za vse nadaljnje delo.

Preberite več  

NAČRTOVANJE IN TESTIRANJE

V tej fazi se moramo dogovoriti, kakšna bo struktura bodoče rešitve in kako bo vse skupaj delovalo. Za to pa bo najprej potrebno določiti informacijsko arhitekturo, uporabniške poti in poskrbeti za dober izgled. Vse dogovorjeno se med samo izgradnjo sproti testira.

Preberite več 

OPTIMIZACIJA

Splet je dinamično okolje in še tako napredno aplikacijo ali spletno stran lahko hitro povozi čas. V Creatimu zato stalno spremljamo vedenje uporabnikov in vam v obliki poročil predlagamo konkretne izboljšave, ki jih po dogovoru tudi izvedemo.

Preberite več 

Načrti? Ideje? Pogovorimo se!

Kontakt