Pred prvim spletnim nakupom – ključno je zaupanje

Spletno trgovanje

Če nujno potrebujemo nek izdelek, si ga želimo oz. nam je všeč, in ga ima v ponudbi nam neznani spletni trgovec, potem na njegovi strani iščemo določena zagotovila, da gre za resnega ponudnika (naslov, kontakti), ki pozna pravila varnosti in zaupnosti (certifikati) in jasno komunicira možnosti plačila, dostave in potencialnega vračila izdelkov oz. kupnine.

Če trgovca poznamo iz fizičnega sveta in mu zaupamo, je vse bistveno lažje. Pri tem pomagajo tudi objavljene pozitivne reference zadovoljnih strank. Najboljše pa je, če imamo osebno pozitivno izkušnjo s preteklimi spletnimi nakupi pri tem trgovcu. Ključni pokazatelj stopnje zaupanja je šele naš drugi spletni nakup pri istem trgovcu – s tem mu pokažemo, da smo bili prvič zadovoljivo zadovoljni.

Kupci gremo običajno tja, kjer bolj zaupamo, kjer že imamo izkušnjo, tudi če ima ta nekoliko višje cene. Spletna trgovina mimovrste.com ni absolutno najcenejša, ima pa očitno najugodnejši paket, paket, v katerem je tudi občutek varnosti in zanesljivosti.

Ohranjanje zaupanja je vedno veliko cenejše od pridobivanja novih strank.

Pridobivanje zaupanja pa je zelo tesno povezano z ugledom blagovne znamke.

Creatim Creatim Ržišnik Perc


Nazaj